Széchenyi család logo

Széchenyi Szabadakadémia: Tíz évszázad magyar emlékei Bajorországban

2024-01-18

| | | | | |

Tisztelt Érdeklődők!
Kedves Barátaink!

Örömmel hívjuk a Széchenyi Szabad Akadémia következő előadására, melynek időpontja: 2024 év január hó 25 napja, 17:00-18:30 óra.

Helyszín: az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara
1081 Budapest, Népszínház utca 8. - személyesen, valamint online, (a közvetítés linkjét a regisztráció után tudjuk megküldeni).

Földszinti tanácsterem

Előadó: Kucsera János gépészmérnök, a müncheni Széchenyi kör elnöke
Előadásának címe: Tíz évszázad magyar emlékei Bajorországban 

Recenzió:

"Magyarország nyugati viszonylataiban a német a legrégebbi, ezen belül pedig a bajor a legősibb kapcsolat. Ez az útikönyv felderíti és turisztikai útravalóként tálalja nekünk a magyar-bajor kapcsolatok évszázadainak látnivaló nyomait. Szerzője a kádári Magyarországot elhagyva Bajorországban talált menedéket, amely az idők folyásával otthonává is vált. Kucsera János számos politikai emigránstól eltérően nyitott szemekkel járta új világát, miközben szíve mindenekelőtt magyar hazájáért dobogott. Az olvasó e szellemi kétlakiság gyümölcsét tartja most a kezében.

A történeti és kulturális összefüggések megismerése, a művészeti értékek megbecsülése nemes foglalatosság. Ha külföldön magyar vonzatokat tár fel, akkor egyenesen alkotói munka, segít megtelepedni, megszeretni azt a környezetet, amelybe sors vetette. Találóan írja Kucsera János előszavában, hogy ,,nem csak nyelvében, lelkében, de helyében is él a nemzet". Munkája e szemlélet értékes megnyilvánulás." 

Dr. K. Lengyel Zsolt, Regensburg

                           

Részvételi szándékát kérjük az alábbi linken található űrlap kitöltésével és beküldésével jelezze felénk, köszönjük !

A fenti képre vagy a szóra kattintva: REGISZTRÁCIÓ nyílik meg az űrlap, amelyen el tudja küldeni jelentkezését.
Köszönjük !

Amennyiben érdeklődik programjaink iránt és megoszthatja velünk elérhetőségét, a későbbiekben értesítést küldünk programjainkról.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk az előadásra !
Az esemény terveink szerint online is elérhető lesz a linket regisztrációt követően tudjuk megküldeni.

Üdvözlettel:
az Óbudai Egyetem, Görgey Kör Egyesület és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram