Széchenyi család logo

Széchenyi Szabadakadémia: 200 éve született Gudbrand Gregersen

2024-05-22

| | |

Tisztelt Érdeklődők!
Kedves Barátaink!
 
Örömmel hívjuk a Széchenyi Szabadakadémia következő előadására, melynek időpontja: 2024 év május hó 30 napja, 17:00-18:30 óra.
 
Helyszín: az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara 1081 Budapest, Népszínház utca 8. - személyesen, valamint online, (a közvetítés linkjét a regisztráció után tudjuk megküldeni).
Földszinti tanácsterem
 
Előadó: Dr. Horváth Sándor, c. egyetemi tanár, prodékán
Előadásának címe: 200 éve született Gudbrand Gregersen az egyik legnagyobb magyar mérnökké lett norvég ács
 
Előzetes gondolatébresztő sorok az előadótól.
"Gudbrand Gregersen egy azok közül, akikkel méltatlanul bánt-bánik az emlékezet. Nevét, munkásságát alig ismerjük, pedig a dualizmus korának szinte mindegyik jelentős építési beruházásában részt vett.

1824-en Norvégiában született, a véletlen sodorta Magyarországra, ahol családot alapított – 19 gyermekük közül 12 érte meg a felnőttkort –, és rendkívül gazdag életutat járt be. Sikeres műszaki alkotó- és vállalkozó volt példaértékű emberi tulajdonságokkal.

Számtalan vasútvonal, pályaudvar és vasúti híd megépítése fűződik a nevéhez, a szegedi árvíz után meghatározó szerepe volt a város újjáépítésében, ő, illetve cége végezte a Nemzeti Színház, az Országház, a Szépművészeti Múzeum, az Operaház, a Mátyás templom művészi igényességű asztalos- és ácsmunkáit."

Részvételi szándékát kérjük a képre kattintva, vagy az alábbi linken található űrlap kitöltésével és beküldésével jelezze felénk, köszönjük !

A fenti képre vagy a szóra kattintva: REGISZTRÁCIÓ nyílik meg az űrlap, amelyen el tudja küldeni jelentkezését.
Köszönjük !

Amennyiben érdeklődik programjaink iránt és megoszthatja velünk elérhetőségét, a későbbiekben értesítést küldünk programjainkról.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk az előadásra !
Az esemény terveink szerint online is elérhető lesz a linket regisztrációt követően tudjuk megküldeni.

Üdvözlettel:
az Óbudai Egyetem és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány

Gróf Széchenyi Család Alapítvány
www.szechenyicsalad.hu
facebook.com/szechenyicsalad

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram