Széchenyi család logo

Széchenyi focikupa 2021!

2021-07-20

|

Vecsés Város Önkormányzata, az Agrárminisztérium és a Gróf Széchenyi Család kiemelt programja

Az egészség, a sport, a vidéki gasztronómia erős kötelékében mutatunk példát a legnagyobb magyar Gróf Széchenyi István törekvéseivel.

Széchenyi fiatal életében, és idős korában is figyelmet fordított az egészséges élet és a testmozgás fontosságára, ahogy ezt édesapja Gróf széchenyi Ferenc tanította neki:

„...nagyobb gonddal ápold tested épségét is, hogy az méltó lakása legyen lelkednek s könnyebben cselekedhesd a jót.”

Ez az intelem végigkíséri a teste épségéről gondoskodni kívánó és a fizikai aktivitással teli életet élő Istvánt.

Gróf Széchenyi István születésének 230. évében programjaink között kiemelt figyelmet fordítunk a sport és az egészséges élet fontosságára.

Harmadik alkalommal Vecsésen kerül megrendezésre a Széchenyi focikupa. A Széchenyi kupa egy 11 várost átívelő sportesemény, amely Gróf széchenyi István születésének 230. évfordulója alakalmából kerül megrendezésre. A Gróf Széchenyi család Alapítvány népszerűsíteni kívánja a legnagyobb magyar munkásságát, ami nem csak a gazdaságot és a kultúrát, hanem tudatos testápolást és az egészség fontosságát is jelenti. Szlahó Csaba polgármester úr támogatását fejezte ki, és helyt adott a július 24-én megrendezésre kerülő Széchenyi focikupának, ahol az egészségszűrésen, a drón bemutatón át, többek között a vidéki élet és a gasztronómia is jelen lesz. Tettükkel Gróf Széchenyi István munkásságát népszerűsítik és példát mutatnak a fiatal nemzedékek számára. Vecsés város vezetése példájával követi Gróf Széchenyi István törekvéseit: fontosnak tartja az egészség és sport népszerűsítését, ennek érdekében támogatják szakosztályaikat, folyamatosan fejlesztik, építik a sport létesítményeiket. Hamarosan megkezdődhet a vecsési tanuszoda létrehozása - Vecsés Város Önkormányzatának hosszas előkészítő munkája eredményeként - és hamarosan megkezdődhet a vecsési kézilabda munkacsarnok építése is.

Gróf Széchenyi Család Alapítvány
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram