Széchenyi család logo

Széchenyi álma tovább él: megvalósult az I. Pesti Gyep

2021-06-13

| | | | | |

194 évvel ezelőtt Gróf Széchenyi István valamit megálmodott. A Gróf Széchenyi Család Alapítvány ezt az álmot szeretné, immáron évről évre továbbvinni. A "Széchenyi 230" emlékév keretében megrendezésre került az első, hagyományteremtő "Pesti Gyep" elnevezésű lovasprogram, melyet a "Zrínyi 1566" című musical előadása és állófogadás követett június 6-án a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban, Érd-Simonpusztán.

"A lóversenyzés hagyományát Magyarországon gróf Széchenyi István honosította meg. A „pesti gyepen” az első versenynap 1827. június 6-án volt, és rendkívül nagy sikert aratott - ez volt az első olyan alkalom, amikor versenyszerűen történt „lófuttatás” hazánkban. Erre emlékezve szeretnénk minden évben újra megrendezni ezt az eseményt és egyben hagyományt teremteni az idei „Pesti Gyep” programunkkal, ahol az általunk felkért színművészek korhű ruhában kelnek versenyre egymás ellen és a közönség kegyeiért."

/Széchenyi Tímea - elnök/

Tekintse meg az eseményről készült összeállítást:

Fővédnök: dr. Nagy István agrárminiszter úr
Támogatók :
Foldana Pénzügyi Zrt. - dr. Balla Róbert
Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ - István Gábor
Görbeházi Galamb Tenyészet - Barabás János
Kiemelt szakmai partnerek:
Agrárminisztérium
Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

Gróf Széchenyi Család Alapítvány
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram