Széchenyi család logo

Pályázatok

2018-04-30

|

Év Széchenyi Vállalkozása Díj

A díj alapítója a Gróf Széchenyi Család Alapítvány mint független civil szervezet, célja a Széchényi/Széchenyi család szellemi és fizikai örökségének ápolása, védelme, valamint a hazai sikerek előmozdítása révén Magyarország kulturális, szociális és gazdasági teljesítményének növelése.
kep1 másolata
Alapítás célja
Őseink által ránk hagyott nemes szellemi örökséget szeretnénk alapítványunk tevékenységével ismét magasba emelni, és tovább adni azt a jótékony szemléletet, amelyet családunk évszázadokon át képviselt. Alapítói kezdeményezésünkkel olyan reformtörténeteket szeretnénk írni a család évkönyveibe, melyek évtizedek múlásával is méltóak lehetnek a Széchényi/Széchenyi névhez.
Mindezek tudatában – hagyományteremtő szándékkal – indítottuk el 2015-ben Az Év Széchenyi Vállalkozása díjért folytatott nemes versengést. Olyan örök értékekre szeretnénk ráirányítani a gazdaság szereplőinek figyelmét, mint a vállalkozói becsület, méltóság, szorgalom és tenni akarás a közjóért, nemzetért, hazáért. Fontosnak tartjuk az ebben a szellemiségben működő vállalkozások erkölcsi, esetleg anyagi támogatását. Fontos számunkra,hogy a díj minden nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelentsen.
A díj bemutatása

A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményének három területe kerül külön vizsgálat alá: hatékony termelékenység, társadalmi felelősségvállalás és az újítási készség. A vállalatok tevékenységében ez a három terület külön-külön is értékelésre kerül. Az egyes területek első helyezettjei különdíjat kapnak. A beérkezett pályázatokat független, szakmai bizottság értékeli a vállalkozások mérlegéből és eredmény-kimutatásából.

Az évek során, szakmai ajánlások alapján, diferenciáltabbá vált a díj az éves árbevételek figyelembe vételével, egyenlőbb esélyt biztosítva ezzel a kezdő vállalkozások számára is.
 Olyan mutatókat alkalmazunk, melyek lehetővé teszik a különböző profilú és méretű vállalkozások összemérhetőségét.
A 2015-2018 évek összesített táblázata az alábbi linken elérhető : Összefoglaló

2018


Díjátadó


 Eredmények


Megjelent : Az Év Széchenyi Vállalkozás 2018 díj pályázati felhívása


 2017


Díjátadó


 Eredmények


Megjelent : Az Év Széchenyi Vállalkozás 2017 díj pályázati felhívása

 


2016


Díjátadó


 Eredmények


Megjelent : Az Év Széchenyi Vállalkozás 2016 díj pályázati felhívása


2015


Díjátadó


 Eredmények


Megjelent : Az Év Széchenyi Vállalkozás 2015 díj pályázati felhívása

 

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram