Széchenyi család logo

Pályázat középiskolásoknak: "Milyen Kárpát-medencét szeretnék?"

2021-04-02

| |

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap "Milyen Kárpát-medencét szeretnék?" címmel esszépályázatot hirdet középiskolás diákok (9-12. évfolyam) számára.

A pályázat témája:

A magyarság és a Kárpát-medencében élő népek közös sorsa, a magyarság múltja, jelene és jövője. Fejtse ki a pályázó, hogy milyen Kárpát-medencében szeretne élni, s ennek beteljesülése érdekében milyen feladatok állnak előttünk! Hogyan lehet ezeket a feladatokat megvalósítani, van-e esélye a közös munkának, a Kárpát-medencében élő népek igaz barátságának? 

Díjak (csapat esetén a jutalom megoszlik a tagok közt):

  • I. díj: 50 ezer Ft értékű könyvutalvány, meghívás a Széchenyi István Tudományos Diákkonferenciára és a Stádium-táborba,
  • II. díj: 25 ezer Ft értékű könyvutalvány, meghívás a Széchenyi István Tudományos Diákkonferenciára és a Stádium-táborba,
  • III. díj: 15 ezer Ft értékű könyvutalvány, meghívás a Széchenyi István Tudományos Diákkonferenciára és a Stádium-táborba,
  • Dicséret: könyvjutalom, meghívás a Széchenyi István Tudományos Diákkonferenciára és a Stádium-táborba.

A díjazottak és a dicséretben részesültek oklevelet kapnak, amelyen a helyezésüket is feltüntetjük. 

 Minden pályamunkáról  szöveges szakmai értékelést készítünk a pályázóknak, amit a díjkiosztó ünnepségen vehetnek át a versenyzők. A legjobb dolgozatokat a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szerkesztőbizottsága is megvizsgálja közölhetőség szempontjából.

A beadott dolgozatok maximális terjedelme 20 oldal lehet (ábrákkal, képekkel, táblázatokkal, grafikonokkal együtt).

Beküldési határidő: 2021. július 15. A pályamunkákat a info@szechenyicsalad.hu email címre kérjük beküldeni, pdf-formátumban. A pályázatnak a beadott pályamunkán kívül tartalmaznia kell: 

  1. 1. a pályázó(k) neve, lakcíme, telefonszáma, email címe,
  2. a pályázó(k) iskolájának neve, címe, telefonszáma, email címe.

A szakmai zsűri saját szempontjai alapján fog dönteni szakértő lektorok bevonásával. A pályázaton való részvétellel a pályázók a zsűri döntését elfogadják. A beküldött pályamunkák nem nyilvánosak, azokat eredményhirdetés után nem őrizzük meg, és nem küldjük vissza. Plagizált dolgozat beküldőjét a versenyből kizárjuk.

Eredményhirdetés: 2021. augusztus 1. 

A díjkiosztó ünnepségre 2021. augusztus 19-én kerül sor, Budapesten, az Erdélyi Gyülekezethez tartozó Reménység Szigetén, a Stádium-tábor első napján. 

Gróf Széchenyi Család Alapítvány
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram