Széchenyi család logo

Megalakult a Széchenyi István Történelmi Vándorszínház

2020-07-07

A keresztény értékrend és a történelmi tárgyilagosság közvetítése, valamint a magyar nyelv hű ápolása érdekében megalakult a Széchenyi István Történelmi Vándorszínház.

„Amikor gróf Széchenyi István a Nemzeti Színházat a Duna partjára megálmodta, akkor elsődlegesen az lebegett a szeme előtt, hogy a színház a magyar identitás és a nemzeti öntudat egyik leghasznosabb formálója lehet, ha annak művészei a nemzetmegtartó értékeket az ars sacra jegyében képviselik a színpadon

– fogalmazott a Gróf Széchenyi Alapítvány elnöke, Széchenyi Tímea azzal kapcsolatban, hogy megalakult a Széchenyi István Történelmi Vándorszínház.

A Fazekas István Jókai-díjas drámaíró vezetésével működő színház célja a keresztény értékrend és a történelmi tárgyilagosság közvetítése, valamint a magyar nyelv hű ápolása. A társulat most akár a Kárpát-medence legkisebb magyar lélekszámú településeire is elviheti azokat a darabokat, melyek Jézus Krisztus követésének példázatait, vagy a magyar történelem sorsfordító pillanatait tárják a nézők elé – áll a Gróf Széchenyi Alapítvány közleményében.

A Széchenyi István Történelmi Vándorszínház létrejöttének időpontja nem véletlen. Mint Széchenyi Tímea kifejtette,

„a trianoni békediktátum igazságtalanságai ellen a leghasznosabban a kultúránkkal tiltakozhatunk!” 

A társulatvezető Fazekas István elárulta, hogy a Vándorszínház kezdésképp az Árva Bethlen Kata, a Tony, a Pilátus éjszakája, a Zrínyi Ilona és A pillanat érkezése című színdarabokat tervezi műsorra tűzni, valamint Esztergályos Cecília Meddig vagyok? című önálló szerzői estjét.

Az előadásokat meghívásos alapon és többek között a Déryné-programban való részvétellel utaztatják majd.

Forrás: promotions.hu

 

 

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram