Széchenyi család logo

Hogyan lehetünk családanyák és sikeres vállalkozók egyszerre

2018-12-04

A H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központtal közösen Alapítványunk a Nők, családok, mindennapok a vállalkozásban címmel rendezett konferenciát 2018. november 30.-án pénteken. 

 A H13 hiteles helyszíne volt az eseménynek, hisz az elmúlt 6 évben bizonyította: a VII. kerületünkben induló vállalkozások fejlődésében és működésében megkerülhetetlen szereplő. Az esemény házigazdái - Széchenyi Tímea a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke és Zékány Zoltán a H13 szakmai igazgatója – kiemelték, család mellett nőként vállalkozni rengeteg kihívással jár, azonban egy jó ötlettel támogatókat találhatunk arra, hogy tervünk megvalósulhasson. Zékány Zoltán hozzátette: a 40 év alattiak és a női vállalkozók kedvező kamattámogatásával Józsefváros a legvállalkozásbarátabb kerület. 

A találkozó főként azokat az érdeklődő hölgyeket szerette volna megszólaltatni, akik nyitottak a vállalkozásra, érdeklődnek új foglalkoztatási lehetőségek, projektek iránt. A meghívott előadók érdekes előadásaikkal pedig abban segítettek, hogy ismertették az általuk bejárt utat, megmutatták a lehetőségeket és ezáltal bátorították a résztvevőket abban, hogy merjenek az elképzeléseiket vállalkozás formájában megvalósítani.

Sántha Péterné alpolgármester köszöntőjében elmondta, egy kerület vezetése is hasonló egy vállalkozás működtetéséhez. „8 éve Józsefváros egyik vezetőjeként nap, mint nap egy vállalkozásra jellemző kihívásokat tapasztalhatom meg. Viszonyítási alapom is van, jól tudom, mivel jár egy vállalkozás, ugyanis a ’90-es években, politikai pályafutásom előtt volt szerencsém kipróbálni. Nem is akárhogy: családanyaként” – mondta el megnyitó beszédében. Majd hozzátette: egyetlen pillanatát sem bánja annak az időszaknak, a rengeteg szervezéssel, logisztikai feladatokkal olyan problémamegoldó képességre tett szert, amit a mai napig hasznosít. 

Alpolgármester asszony köszöntő bevezető szavaiból megtudhattuk azt is , hogy éppen 100 évvel ezelőtt alakult meg az első női érdekvédelmi szervezet hazánkban, az akkori célktűzések ma is aktuálisak. A nők helyzete változott ugyan, de a kihívások, amelyekkel szembe kell nézzünk, ma is komoly akadályok elé állítanak minket. A Budapest VIII. kerület Józsefváros vezetése elkötelezetten küzd a kerületben élőkért, céljuk az értékteremtés.
 
Sorrendben az alábbi előadások hangzottak el : 
 
 - Személyi PR, média megjelenés - Siska Lajos újságíró 
- Az Egyszülős Központ – társadalmi vállalkozás a családok szolgálatában - Nagy Anna az Egyszülős Központ vezetője
 - Ki a sikeres nő ?- Ökrös Mariann Hazatérés Program elindítója
 - A szövetség szerteágazó munkájának bemutatása - Szőnyi Kinga Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke
- Magyar Női Unió - Mészáros Mónika Aliz, a Magyar Női Unió Egyesület alapító tagja
Foglalj orvost ! egy online vállalkozás sikere -Straub Fanni vállalkozó
 

Nagy Anna a kerületünkben működő Egyszülős Központ vezetője főként arra a problémára reagált, amikor egyedülálló szülőként kell helytállnunk a mindennapokban, és sok esetben, a kenyérrevalót is egyedül kell megkeresnünk. Hangsúlyozta: az Egyszülős Központ a vállalkozni vágyó egyedülálló szülőknek is igyekszik segítséget nyújtani.

 Szőnyi Kingától, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnökétől hallhattunk a szövetség szerteágazó munkájáról.

 

 Gyakorlati példát Straub Fannitól hallgathattuk meg, aki 7 évvel ezelőtt a foglaljorvost.hu online vállalkozását két kisgyermek mellett indította el itt a H13 falai között. Mára egy jól működő vállalkozást vezet és a családanya szerepben is végig kiteljesedhetett. 

Az eseményen készült képeket Senger Nikolett készített, a GALÉRIA Facebook oldalunkon megtekinthető. 

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram