Széchenyi család logo

Felhívás a Kárpát-medencében levő magyar általános és középiskolák részére - Stádium Díj 2022

2022-03-18

| | | | | | |

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap közös együttműködésben 2018 év végén megalapította a Stádium Díjat, melyet idén negyedik alkalommal hirdetett meg a Kárpát-medencében levő magyar általános iskolák és középiskolai tanintézmények diáksága részére, a nemzeti és a keresztény értékrend fiatalokban történő megszilárdítása érdekében.

A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

A díj adományozására a Kárpát-medencében levő magyar anyanyelvű oktatást folytató általános iskolák és középiskolák diáksága tehet javaslatot.

Az előző évi tapasztalatok alapján egyszerűsítjük a regisztrációs és jelöltállítási rendszert.

A részvétel menete:

Az iskolák részvételi szándékukat (regisztráció) a program meghirdetésétől jelezhetik az erre a célra készült online felületen 2022. Május 22-ig. A jelöltállítás a regisztráció visszaigazolása után azonnal lehetséges egy online űrlap segítségével (jelölés). A közzététel és a szavazás indítása a jelölés beérkezésének sorrendjében, a feldolgozást követően folyamatos lesz.

Kérünk minden jelöltről egy portrét, illetve az ajánlást, bemutatást (Word dokumentumban, 15 sorban megfogalmazva) a stadium@szechenyicsalad.hu email címre a jelöléssel egy időben megküldeni. A portrét, ajánlást a szechenyicsalad.hu weboldalra feltöltjük, a szavazásra itt lesz lehetőség, ahol kategóriánként tesszük közzé a jelöltek adatait.

Minden iskola annyi jelöltet állíthat, amennyiért kampányolni is tud. A jelölteket a diákoknak kell népszerűsítenie. Ehhez kapcsolódó írásaikat, kisfilmjeiket, kortesbeszédeiket, interjúikat a Széchenyi család megjelenteti a honlapján és a Stádium Magazin online felületén.

A kampányidőszak annál hosszabb lehet, minél korábban regisztrált és állított jelöltet az iskola.

A jelölés és szavazás lezárásának határideje  2022. Május 23. hétfő, 23:59

Regisztrálni itt lehet: Stádium-díj REGISZTRÁCIÓ 2022

Jelöltállítás adatainak beküldése itt lehetséges: Stádium-díj JELÖLÉS 2022

A kapcsolódó időpontok sorrendben:

Regisztráció: folyamatos a program meghirdetésétől 2022. Május 22-ig

Jelöltek közzététele és a szavazás indítása: a jelölés beérkezésének sorrendjében folyamatos

Támogatók gyűjtése - "korteshadjárat"

A jelölés és szavazás lezárásának határideje 2022. Május 23. hétfő, 23:59

Eredmény nyilvánossá tétele: 2022. Május 25.

Stádium díj átadásának tervezett időpontja: 2022. Június 03.

Tervezett helyszín: Magyar Tudományos Akadémia

Kérjük az iskolákat, hogy a Stádium Díjjal kapcsolatos ügyintézés zavartalansága érdekében  jelöljenek ki egy kapcsolattartót.

Ez úton tisztelettel hívjuk, csatlakozzon iskolájával programunkhoz!

Budapest, 2022. január 25.

 

Gróf Széchenyi Család Alapítvány és Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap

Gróf Széchenyi Család Alapítvány
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram