Széchenyi család logo

Csókay András

2020-09-22

|

Csókay András magyar idegsebész írásai:

  • Csókay AndrásHa Isten velünk, ki  ellenünk?
  • Magyarság a hivatásunk
  •  Bátorság az örömhöz
  • Lélekjelenlét, (Alcím: Szellemi ébredés kell!)
  • Alagút az agyban
  • Művészet és idegsebészet együtt a hitben
  • Agysebészet rózsafüzérrel

 

Csókay András életműve elgondolkodtat arról, hogy az egyén, a család, a nemzet mit tud tenni egyedül, és mire lehetne képes Istennel együtt. Életműve megvilágítja azt a tudást, hogy Isten nem eredménycentrikus. A hűséget kéri, azt, hogy kicsiny lehetőségeinkből, képességeinkből hitünk által kihozzuk a szeretet lehetséges maximumát. Az eredmény magától jön.

Életmentő, élet-ébresztő, az élet és a halál táján járó orvosként teszi a dolgát az emberekért.

Hűen, hitben, Gróf Széchenyi István életművéhez méltóan.

„ Mert vannak dolgok, melyeknek emlékezet nélkül nincs jövendő „- tartja a mondás!

Az újbudai Grosics Gyula Sportiskola, mindezeknek alapján javasolja és nevesíti :

Csókay András orvos, idegsebész személyét, nevét,

életművét a Széchenyi Alapítvány Stádium díjának tudomány kategóriában, a 2020. esztendőben.

Széchenyi István életművéhez méltónak, a Stádium-díjra érdemesnek tartjuk az orvosprofesszort eredményei alapján:

Csókay András 1975-től 1980-ig a Budapesti Műszaki Egyetem építő mérnöki karán tanult, majd szerzett diplomát, 1980-ban. Pályáját mérnökként kezdte, majd 3 év múltával pályát módosított, és 1983 és 1989 között a Semmelweis orvosi Egyetemen tanult, ahol 1989-ben orvosi diplomát szerzett, majd 1994-ben idegsebész szakvizsgát tett. 1989-től, mint szakorvos az Országos Idegsebészeti Intézet munkatársa lett Budapesten, majd 1993-tól az Országos Baleseti Intézetben dolgozott. 1998.ban kifejlesztette az éralagút-technikát, amely eljárással a súlyos traumás agyduzzanatokat lehetett sikeresen kezelni.2003 és 2007 között Szombathelyen élt és a Markusovszky kórház Idegsebészetén dolgozott. 2007-ben visszaköltözött Budapestre és 2009-ig a Szent János kórház Idegsebészeti osztályán vállalt munkát. 2010-től a Miskolc Megyei kórház Idegsebészetének munkatársa lett és kezdte el gyógyító tevékenységét. 2013. augusztus elsejétől a Honvéd kórházban folytatta pályafutását, – mint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ idegsebészeti osztályának vezető főorvosa, – ahová magával hozta az általa kifejlesztett két innovációs műtéti technikát is, nevezetesen az agyi érvarrást és az új tumorkezelési technikát. 2019. augusztus elején egy bangladeshi sziámi ikerpárt választott szét sikeresen egy 30 órás szétválasztó műtét során, a harmincöt fős magyar orvoscsapatával. Rabeja és Rokeja szétválasztására 2017-ben kérték fel őket. Az orvosi csoportot Dr. Csókay András a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Idegsebészeti Osztály osztályvezető főorvosa vezette a dakkai katonai kórházban.

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram