Széchenyi család logo

ÁTADTÁK AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2019 DÍJAIT

2019-09-23

|

Ötödik alkalommal került sor „AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA DÍJ " átadására. A rangos elismerést a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte 2015-ben azzal a céllal, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nem csak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják. Olyan hazai gazdasági szereplőket céloz a díj, amelyek teljesen, vagy többségi magyar tulajdonban vannak, nyitottak a megmérettetésre, és valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak. Ebben az évben a Pénzügyminisztérium és az Alapítvány között létrejött stratégiai együttműködési megállapodás keretében az idén több díj került kiírásra, mint a korábbi években.

(Kabka Fotó)

A díjról: Széchenyi István műveiben többször hangsúlyozza, hogy a magyar gazdaság föllendülését nem külső körülmények megváltoztatásával, hanem az azokban rejlő lehetőségek kiaknázásával, valós szükségleteknek a fogyasztók igényei szerint történő kielégítésével lehet elérni. A 21. században sincs ez másképp.

„A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményeinek három területét vizsgáljuk, amelyek: termelékenység, társadalmi felelősségvállalás és az újítási készség. A beérkezett pályázatokat háromtagú független szakmai zsűri értékeli.”- mondta el Széchenyi Tímea az Alapítvány kuratóriumi elnöke. „Az előző évek díjazottai között volt többek között a Híd Zrt., a Vill-Korr Hungaria Kft., a West End Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft, Irodamarket Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Budapest Taxi, Bonaventura Gold Kft., Globserver Kft., 3B System Kft., Sárvári Gyógyfürdő Kft., Neuron Szoftver Kft., Reálterv Építésziroda Kft. és a Béres Gyógyszergyár Zrt. Fontosnak tartjuk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítsük elő egy olyan platform létrehívását, amely lehetőséget teremt arra, hogy a magyar vállalkozók kötöttségek nélkül kapjanak lehetőséget az egymással való találkozásra, új együttműködések kialakítására.”

A díjátadó fővédnöke már negyedik alkalommal Varga Mihály pénzügyminiszter. A Pénzügyminisztériumot és a miniszter urat Marczinkó Zoltán István munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár képviselte.

A program házigazdája Tisza Attila a Gróf Széchenyi Család Alapítvány titkára volt. A résztvevőket és a díjazottakat Tomka Gábor a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóhelyettese köszöntötte, ezt követte Széchenyi Tímea elnök (Gróf Széchenyi Család Alapítvány) beszéde. Széchenyi István Stádium című művében megjelent gondolatit idézte: „Nemzetiség, hazaszeretet, azon egység, mely mindent egyesít!” - ezek a gondolatok mai is arra biztatnak, hogy keresni kell a feladatokat és az utat, mely minden korban más, ezzel szolgálva nemzetünket. Ezt a hitvallást teljesíti be, az Év Széchenyi Vállalkozása Díj is, tisztelettel adózva a magyar vállalkozások előtt, lehetőséget adva elismerésükre.

dij2019 2

(Kabka Fotó)

Marczinkó Zoltán István munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár (Pénzügyminisztérium) beszédében méltatta az Alapítvány által létrehozott díj értékét, mely mára olyan rangra emelkedett, amely megteremtette a Pénzügyminisztériummal való együttműködés feltételeit. Ezért ebben az évben már közösen alapított díjak is szerepelnek a kategóriák között.

marcz

(Kabka Fotó)

Széchenyi István gondolatait idézve hangsúlyozta, az ember hazájának előmenetelét úgy szolgálhatja, ha törekszik, többet és többet tenni, és nem elégszik meg a már meglévő tudásszintjével, hanem arra törekszik, hogy tanuljon, képezze magát és egyre jobb eredményt érjen el.

Méltatta a startup cégek magas számának jelenlétét a magyar piacon, mely vállalkozásokban a vállalkozók nagy kreativitással közelítik meg a mai piaci környezet kihívásait, útjait, ezzel megteremtve az innovatív fejlődés lehetőségét.

Gangel Péter a Bizalmi Kör alapítója rövid előadásában hangsúlyozta, hogy a Széchenyi név újra egy alapot jelent, hogy visszakapjunk valamit Széchenyi István munkásságából, melynek alapjai: tisztesség, műveltség, önállóság, feddhetetlen jellem.

Michaletzky Géza a zsűri elnökének összefoglaló indoklása következett. Örömét fejezte ki, hogy minden évben több pályázati anyag érkezik be az ország különböző tájairól. Az értékelés szempontrendszere változatlan 2016 óta, amely alapot ad arra, hogy minden vállalkozás összehasonlítható legyen egymással. A pályázatok egyre szélesebb körből, és változatosabb vállalkozási területekről érkeztek.

A 2019. évben az alábbi kategóriákban hirdettek győzteseket:

AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2019

FŐDÍJ I. kategória az évi ötven millió Forint árbevétel alatt:

Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet

FŐDÍJ II. kategória az évi ötven és ötszáz millió Forint összárbevétel között:

 Mystic Nails Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

FŐDÍJ III. kategória az évi ötszáz millió Forint összárbevétel fölötti pályázó számára nem került díjazásra

 

AZ ÉV FELELŐS ÜZLETI VÁLLALKOZÁSA a Pénzügyminisztérium támogatásával

I. kategória

LNX-Trend Kft.

AZ ÉV FELELŐS ÜZLETI VÁLLALKOZÁSA a Pénzügyminisztérium támogatásával 

II. kategória

 Kayla Sun Kft.

AZ ÉV FELELŐS ÜZLETI VÁLLALKOZÁSA a Pénzügyminisztérium támogatásával  III. kategória nem került díjazásra

LEGSIKERESEBB FIATAL VÁLLALKOZÓ a Pénzügyminisztérium támogatásával kategória nyertese

Buzás Zsófia egyéni vállalkozó

 

MOBILITÁSI DÍJ a Pénzügyminisztériummal közösen alapítva kategória nyertese 

BÁV Faktor Zrt. 

 

INNOVÁCIÓ kategória nyertese

Windcraft Development Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

TERMELÉKENYSÉG kategória nyertese

GLOBSERVER Stratégia- és Védelemkutatás Fejlesztő Kft. 

TÁRSADALMI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS kategória nyertese

Térképvilág Térkép- és Útikönyv Kiadó és Kereskedelmi Kft.

 

 

A SZÉCHENYI CSALÁD KÜLÖNDÍJA a magyar hagyományok kiemelkedő őrzéséért és ápolásáért

Tokay Rozália fafaragó művész

A SZÉCHENYI CSALÁD KÜLÖNDÍJA emlékplakett

Mórucz István (Panyolium) egyéni vállakozó

OKLEVÉL

 Szakács András (PerfectKarpit)

Schanna Design (Stúdió Bt)

DAT Design And Trend Kft.

Első Magyar Könyvelő és Pályázatíró Kft.

Dr. Pukoli Dániel egyéni vállalkozó

 

Gratulálunk a nyerteseknek, és tevékenységükhöz további sok sikert és szép eredményt kívánunk!

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram