Széchenyi család logo

A mai napig egyengeti a fiatalok útját a Széchenyi család

2020-09-03

|

Zováthi Domokos | Magyar Hírlap |

Széchenyi Tímea: Bármilyen jót csinálunk a lehetőségeinkhez képest, már győztünk abban a kategóriában, amelyben indulunk, hiszen a segíteni akarás és tudás mindig csak nyerhet

 

Az Év Széchenyi Vállalkozása díjat szep­tember 21-én adják át a Nemzeti Múzeumban. Az elismerésnél három szempontra figyelünk, a termelékenységre, a társadalmi felelősségvállalásra és az újítási készségre – mondta lapunknak Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke.

– Szeptember elsejéig lehet pályázni Az Év Széchenyi Vállalkozása 2020 díjra. Miért hozták létre a kitüntetést?

– Immár hatodik éve rendezzük meg az eseményt. Két dolog motivált engem és a családunkat. Az egyik, hogy a nevünk védelme érdekében olyan családi vonatkozású díjat hozzunk létre, amely kiemelkedik a többi Széchenyi-díj közül. Ez nagyon fontos, hiszen egy ma is élő Széchenyi nemzetségről beszélünk, akiknek a kommunista rendszer alatt elég komoly elnyomásban volt részük, sőt közel volt a teljes megszűnés, fizikai értelemben is. A másik ok, hogy Széchenyiként kiemelten fontosnak tartom a gazdaság felvirágoztatását és annak megsegítését. Emellett jó, ha arra is rávilágítunk, hogy a gazdaság és a kultúra egymást segíti, szorosan összefonódik.

– Mind a kettő közel áll a családhoz.

– Minden Széchenyinek fontos volt a gazdaság, hiszen így tudtak kiteljesedni és a kultúrát támogatni. Hat éve azt mondtuk, emeljük fel a vállalkozásokat, csináljunk egy olyan platformot, amelynek helyszíne a Nemzeti Múzeum, ahol megvan a bizalom egymás iránt. Itt bárki meg tudja mutatni magát, elmondhatja hogyan jutott egyről a kettőre, teljesült-e az álma, az üzleti terve. Példát szeretnénk mutatni a fiataloknak, biztatni őket, hogy merjenek, igenis van keresnivalója egy jó ötletnek, és a kitartás kifizetődik.

– Valósítsd meg az álmaidat! Nem áll mostanában ez távol a magyar gondolkodástól?

A teljes cikket elolvashatja itt!

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram