Széchenyi család logo

250 kilogramm almát adományozott a Gróf Széchenyi Család Alapítvány a Bethesda Gyermekkórháznak

2021-03-04

| | |

A beteg gyermekek mielőbbi gyógyulása érdekében 250 kilogramm almát juttatott el a Gróf Széchenyi Család Alapítvány a Bethesda Gyermekkórháznak 

Az intézmény vezetői nagy örömmel fogadták a jólelkű adományt, hiszen azzal számos gyermeknek a napi gyümölcsfogyasztását és vitaminszükségletét fedezik.

Bencze János, a Bethesda Gyermekkórház főigazgató-helyettese, diakóniai igazgató elmondta, rendkívül hálásak a jótékony tettért:

- Két körben adományoztak, összesen 250 kilogramm almát, aminek nagyon örültünk, hiszen mi folyamatosan felhasználunk gyümölcsöket és mindenféle élelmiszert. Egyszerre 150-160 fekvőbeteg tartózkodik az intézményben, és sok szülő is bent lakik a gyermekeikkel, előfordul, hogy akár heteket, hónapokat is a kórházban töltenek. Ezt az adományt a gyerekeknek és hozzátartozóknak osztjuk ki. Legnagyobb csodálkozásomra február végén ilyen gyönyörű almát kaphattunk, minden bizonnyal nagyon jó helyen tárolták. Nagyon hálásak vagyunk a Gróf Széchenyi Család Alapítványnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta ezt a nagy adag gyümölcsöt. Kimondottan preferált ez a termék az egészséges életmód területén, hiszen nem messziről érkezik, emiatt pedig nincs olyan vegykezelésnek kitéve, mint ami egy hosszabb hajóúton szükséges.

Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke hangsúlyozta, mindent megtesz, hogy segítsen, ahol szükséges:

- A mai nehéz helyzetben az egyik legfontosabb feladatunk az egészséges életápolás, s ehhez hozzátarozik, hogy sok vitamint fogyasszunk. Az alma az egyik legkiválóbb vitaminforrás, ami a beteg gyerekeknek sokat segíthet a kórokozók leküzdésében, a gyógyulásban. Az adományozás, az adakozás mindig lelki töltődés is, hiszen mozgatója nem más, mint maga a szeretet. Elődeimtől legfőbbképpen azt tanultam meg, hogy tetteink ember-hasznúsága nemesít igazán. Ennek a mentalitásnak hála évszázadokon át fennmaradt a Széchenyi-nemzetség, s ma is hirdethetjük, hogy a másokért való adakozások a legjobb cselekedetek, ugyanis nemcsak az adományozók és az adományozottak, de egy szélesebb közösség lelkisége is megrezdül általa. Igaz a mondás: jobb adni, mint kapni, köszönet tehát mindazoknak, akik ebben a gyermekekért való egyszerű, szép gesztusban támogattak bennünket, így az Almapontnak is!

Gróf Széchenyi Család Alapítvány
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram