Széchenyi család logo

Útjára indult a Stádium-Díj 2020 pályázat

2020-01-27

|

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap 2018-as évben a Kárpát-medencében levő magyar középiskolák diákságának a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében megalapította a Stádium Díjat.

A díj társadalmi fővédnöke Novák Katalin, család-és ifjúságügyért felelős államtitkár, a család részéről felkért fővédnök Széchenyi Géza, gróf Széchenyi István dédunokája.

A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

A díj adományozására a Kárpát-medencében levő magyar álltalánosiskola felső tagozatos, és a középiskolák diáksága tehet javaslatot oly módon, hogy minden év januárjától május végéig a díjazottakra az illetékes diákönkormányzatnál, vagy az iskola vezetőségénél írásban jelölteket állíthat. Az iskolák részvételi szándékukat (regisztráció) 2020 szeptember 10-ig, majd az írásbeli jelöléseket legkésőbb 2020 szeptember 15-ig,megküldhetik a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumának.

Arra kérjük tehát a középiskolák tanulóit, hogy arra a személyre, akiről úgy gondolják, hogy akár közéleti, akár tudományos, vagy a művészeti munkássága Széchenyi István szelleméhez méltó, s megítélésük alapján a Stádium Díjra érdemes lehet, tegyenek írásbeli javaslatot.

Jelöltté csak az válhat, akire az összesítések alapján legalább 100 diák írásbeli javaslatot tett (kis létszámú iskolák esetében lehetőség van az egyedi elbírálásra).  A járványügyi helyzetre való tekintettel a diákok elektronikus javaslatainak összesítését tekintjük a javaslattétel alapjának, melyet az összesítéssel megbízott diák vagy tanár a jelöléshez szükséges űrlap beküldésével az Alapítványhoz eljuttat.

Az érvényes jelöltek listáját – a beérkezett jelölések alapján – a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriuma az Alapítvány honlapján és Facebook oldalán legkésőbb 2020 szeptember 21-én kategóriánként közzéteszi. (A jelölésekhez kérjük csatolni a jelölt írásbeli bemutatását és fényképét is, amelyeket közzéteszünk.)

Ezt követően a diákságnak lehetőségé nyílik a jelölteket bemutatni és népszerűsíteni, melyhez a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap, online felület biztosításával, konferenciák és interaktív játékok szervezésével, publikációk közlésével és más hasonló módon segítséget ad.

A díjról a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diáksága szavaz 2020 szeptember 21től (Széchenyi István születésnapjától) 2020 október. 16. 24.00 óráig, oly módon, hogy az közjegyző által is ellenőrizhető. Az elektronikus program az Alapítvány honlapján az erre a célra kialakított oldalon a szavazás napján megjelenik, s a diákok az iskoláknak megküldött regisztrációs technika segítségével - nevük titokban tarthatóságával - szavazatukat az Alapítvány honlapján keresztül elérhető felületen a három kategóriában leadhatják.

Az eredmény nyilvánossá tételére 2020 október 18-án, a Stádium Díj átadására 2020 november 16-án kerül sor.

Kérjük az iskolákat, hogy a Stádium Díjjal kapcsolatos programok minél szélesebb körű megvalósulása érdekében jelöljenek ki egy kapcsolattartót, aki a REGISZTRÁCIÓS űrlap elektronikus beküldésével jelzi az iskola részvételi szándékát.

Az Alapítvány minden egyéb ügyben a stadium@szechenyicsalad.hu levelezési címen elérhető.

A kapcsolódó időpontok sorrendben:

Regisztrációs határidő: 2020 szeptember 10.

Jelöltek leadási határideje: 2020 szeptember 15.

Jelöltek közzé tétele: 2020 szeptember 21.

Támogatók gyűjtése - "korteshadjárat"

Jelöltek szavazás indítása: 2020 szeptember 21. Szavazás lezárása 2020 október 16. 24.00 óra

Eredmény nyilvánossá tétele: 2020 október 18.

Stádium díj átadásának tervezett időpontja: 2020 november 16.

 

Jelentkezni, regisztrálni a gombra kattintva az űrlap kitöltésével lehet!

A regisztráció  után a "Jelölés" gombra kattintva lehet jelöltet állítani.
 

REGISZTRÁCIÓ

 

JELÖLÉS


 

Budapest, 2020 augusztus 6.

          Gróf Széchenyi Család Alapítvány          Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram