Széchenyi család logo

Széchenyi-Íj Átadása

2019-03-12

 Magyar Nemzeti Múzeum - 2019. 03. 20. 10.00 óra

szechenyi ij

Mónus József világbajnok íjászunk előadásával egybekötött, ünnepélyes átadó ünnep, melyen a világbajnokságon használt, legendás belövő íjat átveheti - a Pintér Aukciósház segítségével lebonyolított- Jótékonysági Aukció nyertese.

PINTÉR AUKCIÓSHÁZ  -  Széchenyi-Íj

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány 2018 évben első alkalommal, adománygyűjtési évet indított el, a Budai Gyermekkórház Gyermek Epilepszia – Neurológiai Központ javára. Az eseményt különlegessé teszi az EGYség Zenekar fellépése is.

 
Az íjat Mónus József saját kezűleg, a török hódoltság idején, a végvári harcok során használt íjak mintájára készítette. A fegyver karjai bambuszból és üveglemezből, míg a szarvak és a markolat kőrisből készültek. Az íjat Varga Tibor festőművész motívumai díszítik.
Mónus József többszörös világrekorder távlövő íjász a Széchenyi-íjjal 2017-ben Törökországban, Kahramanmarasban a több mint hétszáz versenyző részvételével rendezett versenyen minden kategóriában győzött.
 
 
Széchenyi íj
 

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram