Széchenyi család logo

Jelölj a Stádium-Díj elnyeréséhez!

2019-02-02

 
FIGYELEM! Megváltozott határidők:

 

Regisztrációs határidő: 2019. Április 15.
Jelölések leadási határideje: 2019. Április 25.
Jelöltek közzététele: 2019. Május 02.

 


www.stadiumdij.hu


 

Március 15-ig jelölj Stádium-díjra méltó tudóst, művészt, közéleti személyt! 

jelolj 100f

 Jelöléshez használható a STÁDIUM-DÍJ 2019 JELÖLŐLAP nyomtatvány,  de bármilyen lap, amelyiken szerepel az iskola neve, a jelölt neve, a jelölő diák neve és aláírása. Az aláírásokat tartalmazó  dokumentumot kérjük, ellenőrizzék a tanulói nyilvántartás alapján.

*100 tanulónál kisebb létszámú iskolák jelöltjei esetén az Alapítvány egyedi elbírálással dönt a jelöltekről.

Amennyiben a minimum 100 aláírás iskolai tanulóiktól származik, a jelölt/ek nevét/neveit és a jelölő tanulók számát küldjék el Március 15. után a stadium@stadiumdij.hu elektronikus címre, ha lehet, iskolai e-mail címről. Az aláírásokat tartalmazó íveket célszerű egy ideig őrizni az esetlegesen szükséges  bizonyítások érdekében. 

Szükség esetén jelölési ürlap stadium@stadiumdij.hu címen kérhető.

.stadium dij jelololap 2019


1 csillag

Felhívás a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák részére

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap az elmúlt évben a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diákságának a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében megalapította a Stádium-díjat.

A díj társadalmi fővédnöke Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, a család részéről felkért fővédnök gróf Széchenyi Géza, gróf Széchenyi István dédunokája.

A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

A díj adományozására a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diáksága tehet javaslatot oly módon, hogy minden év január 1-től a márciusi ifjak emlékét felidéző Nemzeti Ünnepünkig (március 15-ig) a díjazottakra az illetékes diákönkormányzatnál, vagy az iskola vezetőségénél írásban jelölteket állíthat. Az iskolák az írásbeli jelöléseket legkésőbb március 25-ig megküldhetik a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumának.

Arra kérjük tehát a középiskolák tanulóit, hogy arra a személyre, akiről úgy gondolják, hogy akár közéleti, akár tudományos, vagy a művészeti munkássága Széchenyi István szelleméhez méltó, s megítélésük alapján a Stádium-díjra érdemes lehet, tegyenek írásbeli javaslatot.

Jelöltté csak az válhat, akire az összesítések alapján legalább 100 diák írásbeli javaslatot tett.

Az érvényes jelöltek listáját – a beérkezett jelölések alapján – a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriuma az Alapítvány honlapján és Facebook-os oldalán legkésőbb április 1-én kategóriánként közzéteszi. Ezt követően a diákságnak lehetősége van a jelölteket bemutatni és népszerűsíteni, melyhez a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap konferenciák és interaktív játékok szervezésével, publikációk közlésével és más hasonló módon segítséget ad.

A díjról a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diáksága szavaz minden év szeptember 21-én (Széchenyi István születésnapján), oly módon hogy a közjegyző által is ellenőrizhető elektronikus program az Alapítvány honlapján az erre a célra kialakított oldalon a szavazás napján megjelenik, s a diákok az iskoláknak megküldött regisztrációs technika segítségével - nevük titokban tarthatóságával - szavazatukat az Alapítvány honlapján a három kategóriában leadhatják.

Kérjük az iskolákat, hogy a Stádium-díjjal kapcsolatos programok minél szélesebb körű megvalósulása érdekében jelöljenek ki egy kapcsolattartót, aki az Alapítvány stadium@szechenyicsalad.hu levelezési címen jelzi az iskola részvételi szándékát. A pályázattal kapcsolatos információkat a www.szechenyicsalad.hu honlapon megtalálhatják.

Budapest, 2019. január 14.

Gróf Széchenyi Család Alapítvány                           Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram