Széchenyi család logo

TÖRTÉNELMI MAGYAR CSALÁDOK EMLÉKNAPJA

2018-05-16

|

2018 JÚNIUS 2.

Nemzetünk és hazánk kulturális örökségének megőrzésében és megismertetésében a Gróf Széchenyi Család Alapítvány évek óta programok és rendezvények sorával igyekszik részt vállalni. Tevékenységeink által szeretnénk hidat építeni a múlt és a jelen, valamint társadalmunk tagjai, és a gazdaság, kultúra, oktatás, sport területén munkálkodó intézmények, szervezetek között.

Az általuk napjainkban képviselt eszmei és valós értékteremtés nem jöhetett volna létre az évszázadokkal előttük élő, nemzetükért nemes és kiemelkedő áldozatot vállaló személyek, családok nélkül. Ezért Alapítványunk a „Polgári Hermina” Alapítvánnyal együttműködve - hazánk történelmének példamutató formálásában szerepet vállaló családok ma élő leszármazottaival összefogva - kezdeményezni szeretné, hogy minden évben Június 02-a legyen a  Történelmi Magyar Családok Emléknapja.

Célkitűzésünk megvalósítása érdekében 2018. Június 02-án délelőtt a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében kerekasztal-beszélgetést tartunk, majd este a Vajdahunyad vára kápolnájában ökumenikus hálaadó istentisztelettel zárjuk programunkat.

Kifejezve reményünket, mely hazánk, és népünk felemelkedéséért végzett fáradozásunk jövőbeni eredményeiből merít erőt, minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy képessé váljunk az elkötelezett és őszinte összefogással felismert történelmi lehetőség megragadására.

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram