Széchenyi család logo

Stádium díj 2021

  Regisztráció

  1. Iskola neve

  Iskola címe

  1. Ország
  2. Város
  3. Cím

  Képviselet

  1. Iskola igazgatójának neve
  2. Iskola igazgatójának email címe
  3. Kapcsolattartó koordinátor neve
  4. Kapcsolattartó koordinátor email címe
  5. Telefonszám

  Jelölt neve

  Kategóriánkként maximum 3 jelölt állítható. A neveket kérjük vesszővel válassza el egymástól!

  1. Tudomány kategóriában:
  2. Művészet kategóriában:
  3. Közélet kategóriában:

  Kérjük töltse fel a jelöltek bemutatásáról szóló dokumentumot - jelöltenként egy - .docx file formátumban. A bemutatkozó hossza 10 mondat legyen.

  Kérjük töltse fel a jelöltek fotóit - jelöltenként egy - .jpg file formátumban. A fotók használatához a rajtuk szereplő személyek hozzájárulása szükséges. A hozzájárulást az érintett személyek megtehetik Önök felé emailben.

  Maximális feltölthető file méret: 3MB

  Maximális feltölthető file: 18  Kérdés esetén kérjük forduljon a Stádium Díj szervezőihez!

  A világpusztító járvány sok nehézség elé állította az emberiséget, éppen ezért az emberi szolidaritásra sokkal nagyobb szükség van, mint máskor. Ennek a szolidaritásnak a jegyében hirdetjük meg az idén a Stádium-díjat, s indítjuk el a hozzá kapcsolódó programsorozatot. - Széchenyi Tímea

  A díjjal kapcsolatosan az iskolák regisztrációjának és a jelöltállításnak a határideje június 17. Regisztrálni itt lehet. A járványügyi nehézségek miatt a jelöltállítás lebonyolítása az idén az iskolák feladata, minden iskola annyi jelöltet állíthat, amennyiért kampányolni is tud. A jelölteket a diákoknak kell népszerűsítenie. Ehhez kapcsolódó írásaikat, kisfilmjeiket, kortes-beszédeiket, interjúikat a Széchenyi-család megjelenteti a honlapján és a Stádium Magazin online felületén.

  2021. augusztus 19. és 22. között rendezik meg a Stádium-tábort, melynek az Erdélyi Gyülekezet ad otthont, Budapesten, a Reménység Szigetén. Augusztus 25-től háromnapos Tudományos Diákkonferenciára is sor kerül. A Stádium-díjra elektronikusan lehet majd szavazni, szeptember 21-től október 31-ig. Széchenyi Tímea fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Széchenyi-család és a Magyar Tudományos Akadémia közötti kapcsolat gróf Széchenyi István szelleméhez méltó módon látszik rendeződni. Freund Tamás néhány nappal ezelőtt fogadta a Széchenyi-család tagjait, s az Akadémia a Széchenyi-év egyik fő támogatója lett. A Stádium-díj átadásának ez évi ünnepségre a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében kerül majd sor, november 15-én.

  Dr. Fazekas István, a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap főszerkesztője és a Széchenyi István Történelmi Vándorszínház igazgatója elmondta, hogy a folyóirat folyamatosan ír majd ki a középiskolásokan vers-, novella és esszépályázatokat, melyek közül a legjobbak a lapban közlésre kerülnek, ugyanakkor ezekből az írásokból karácsonyra egy antológiát is terveznek kiadni. A Történelmi Vándorszínház a Stádium-táborba is bekapcsolódik majd néhány előadással.

  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram