Széchenyi család logo

Stádium díj 2021

A világpusztító járvány sok nehézség elé állította az emberiséget, éppen ezért az emberi szolidaritásra sokkal nagyobb szükség van, mint máskor. Ennek a szolidaritásnak a jegyében hirdetjük meg az idén a Stádium-díjat, s indítjuk el a hozzá kapcsolódó programsorozatot. - Széchenyi Tímea

Stádium-díj REGISZTRÁCIÓ 2021

Stádium-díj JELÖLÉS 2021

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap közös együttműködésben 2018 év végén megalapította a Stádium-díjat, melyet idén harmadik alkalommal hirdetett meg a Kárpát-medencében működő magyar általános iskolák és középiskolai tanintézmények diákságának részére, a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében. 

A Széchenyi 230’ Emlékévhez kiemelten kapcsolódó Stádium - díj és rendezvénysorozat záróünnepségére az Emlékév egyik fő támogatójaként, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében kerül sor november 15 –én. 

A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

A díj adományozására a Kárpát-medencében működő magyar anyanyelvű oktatást folytató általános iskolák és középiskolák diáksága tehet javaslatot.

Idén, - a szokásostól eltérően - a járványügyi nehézségek miatt a jelöltállítás lebonyolítása az iskolák feladata. Minden iskola annyi jelöltet állíthat, amennyiért kampányolni is tud. A jelölteket a diákoknak kell népszerűsítenie. Ehhez kapcsolódó írásaikat, kisfilmjeiket, kortes-beszédeiket, interjúikat a Széchenyi-család megjelenteti a honlapján és a Stádium Magazin online felületén.

Az iskolák regisztrációjának és a jelöltállításnak a határideje október 20.

2021 augusztus 19 és 22 között rendezik meg a Stádium-tábort, melynek az Erdélyi Gyülekezet ad otthont Budapesten, a Reménység Szigetén., része lesz egy Tudományos Diákkonferencia is. 

A Stádium-díj szavazatok leadása elektronikusan, október 22-től október 31-ig lehetséges.

A kapcsolódó időpontok sorrendben: 

  • Regisztrációs határidő 2021 október 20. 
  • Jelöltek leadási határideje: 2021 október 20.
  • Jelöltek közzététele: 2021 október 22.
  • Jelöltek szavazás indítása: 2021 október 22.
  • Támogatók gyűjtése - "korteshadjárat"
  • Szavazás lezárása 2021 október 31. 24.00 óra
  • Eredmény nyilvánossá tétele: 2021 november 10.

Stádium díj átadásának tervezett időpontja: 2021 november 15.

Budapest, 2021. április 4. 

Gróf Széchenyi Család Alapítvány és Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap

Stádium-díj REGISZTRÁCIÓ 2021

Stádium-díj JELÖLÉS 2021

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram