Széchenyi család logo

Pályázati felhívás AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2021 DÍJ elnyeréséért

2021-09-01

| | | |

Meghosszabbított határidővel, szeptember 10-ig várjuk a jelentkezéseket a rangos díj elnyeréséért! Mutassa meg vállalkozásának értékeit és növelje elismertségét a pályázaton való részvétellel!

JELENTKEZÉS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2021 DÍJ
elnyeréséért

A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása Díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

A díj fővédnöke: Dr. Nagy István agrárminiszter, Agrárminisztérium

Díjak

1. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2021 FŐDÍJ

három kategóriában kerül meghirdetésre:
• az évi ötven millió Forint alatti,
• az évi ötven és ötszáz millió Forint közötti,
• az évi ötszáz millió Forint fölötti árbevétellel rendelkező pályázat benyújtása esetén.
A díj odaítélésénél a vállalkozás 2020. évben elért teljesítményének három területét - a termelékenységet, a társadalmi felelősségvállalást és az újítási készséget – vizsgáljuk. Az Év Széchenyi Vállalkozása Fődíjat azok kaphatják, aki a három területen összességében a legjobb teljesítményt nyújtották.

2. AZ ÉV FELELŐS SZÉCHENYI ÜZLETI VÁLLALKOZÁSA 2021 DÍJ
az Agrárminisztérium támogatásával

három kategóriában kerül meghirdetésre:
• az évi ötven millió Forint alatti,
• az évi ötven és ötszáz millió Forint közötti,
• az évi ötszáz millió Forint fölötti árbevétellel rendelkező pályázat benyújtása esetén.
A díjra azon üzleti vállalkozások pályázhatnak, amelyek kimutatható módon (azaz idő, energia és pénzügyi ráfordítással) tudatosan erőfeszítéseket tesznek a felelős üzleti magatartás megvalósulásáért, azaz a vállalat külső és belső környezetéért társadalmi, gazdasági és kiemelten környezetvédelmi szempontból. Törekednek rendszerint mérsékelni a vállalkozás karbon-lábnyomát, van erre külön programjuk. A munkavállalói jóllét érdekében törekednek biztosítani a munka és magánélet egyensúlyát, illetve támogatják a hátrányos munkavállalói csoportokat. Aktívan törekednek környezetük pozitív befolyásolására, akár felelős üzleti magatartásuk kommunikációjával, akár beszállítóik értékrendjének formálásával.

3. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2021 VIDÉKFEJLESZTÉSI DÍJ
az Agrárminisztérium által alapítva
A díj a Széchenyi család szellemiségével és eszmeiségével összhangban a hátrányos helyzetű, elmaradott fejlődésű, rossz adottságokkal rendelkező vidéki régió, térség vagy terület fejlesztéséért, felzárkóztatásáért kiemelkedő munkát végzett vállalkozás, szervezet elismerése.

4. AZ ÉV LEGSIKERESEBB SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA – LEGSIKERESEBB FIATAL VÁLLALKOZÓ 2021 DÍJ az Agrárminisztérium támogatásával

A díjra azon fiatal vállalkozók pályázhatnak, akik a pályázat benyújtásakor 30. életévüket még nem töltötték be, a vállalkozást saját maguk alapították, és abban jelenleg is többségi tulajdonnal rendelkeznek. A díj odaítélésénél a legfontosabb szempont, hogy a vállalkozás olyan egyedi, innovatív ötletet valósítson meg, amely magában foglalja a jövőbeli fejlődés lehetőségét is, illetve feltétel az is, hogy utolsó lezárt üzleti éve ne legyen veszteséges.

5. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2021 MOBILITÁSI DÍJ
az Agrárminisztérium támogatásával
A díjra azon üzleti vállalkozások pályázhatnak, akik az utolsó lezárt üzleti évükben, gazdasági tevékenységük során, egy munkavállaló esetében minimum 8 hónapon keresztül, elősegítették a munkavállalói mobilitás biztosítását mobilitási támogatások megvalósulásán keresztül. Helyközi utazás támogatásán, csoportos személyszállításon, illetve lakhatási támogatás biztosításán túl lépéseket tettek a munkaerő toborzás során a mobil munkaerő megszerzésére, illetve később annak megtartására.

6. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2021 INNOVÁCIÓ DÍJ
7. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2021 TERMELÉKENYSÉG DÍJ
8. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2021 TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS DÍJ

A pályázók tevékenységét ezen a három területen külön is értékeljük és az egyes területek legjobbjait díjazzuk. Pályázóink között várjuk azon cégek jelentkezését, amelyek szeretnék méltatni cégen belül a nagycsaládos férfi/női vezetőiket.

9. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2021 A CSALÁD KÜLÖNDÍJA

Ebben az évben a Széchenyi család szeretné elismerését kifejezni a nemzet egységéért, a magyar hagyományok ápolásáért, a nemzeti identitás erősítésért és a vidéki életforma népszerűsítéséért dolgozó szervezetnek, vállalkozásnak.
Minden nem díjazott pályázó részére átadásra kerül Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 oklevél.

A pályázók köre
A pályázat nyilvános. Pályázatot nyújthat be minden olyan vállalkozás, gazdasági szervezet, amely magyarországi bejegyzett székhellyel rendelkezik, és elsősorban Magyarországon fejti ki gazdasági, üzleti tevékenységét.
Pályázati nevezési díj:
• évi 50 millió Forint összárbevétel alatt a pályázat díjmentes
• évi 50 és 500 millió Forint közötti összbevétel alatt 100.000,- Ft, azaz Százezer Forint nevezési díj
• évi 500 millió Forint összbevétel felett 300.000,- Ft, azaz Háromszázezer Forint nevezési díj
Pályázati nevezési díj fizetési számlaszáma: OTP Bank 11713081-20013530

A pályázatok értékelésének rendszere
A Gróf Széchenyi Család Alapítvány három tagú zsűrit kért fel a pályamunkák értékelésére. A zsűri a vállalkozások mérlegéből és eredmény-kimutatásából származó, illetve a cégek HR vezetőjétől bekért adatokból állapítja meg a termelékenységet. A pályázók ezen kívül közvetlenül is átadnak a zsűrinek információkat, melyekből a zsűri értékelni tudja az egyes pályázók társadalmi felelősségvállalás területén nyújtott teljesítményét. Az innovációs aktivitás értékeléséhez szintén a cégek által szolgáltatott adatok alapján történik az értékelés, melyekből 3 mutatót számol ki a zsűri. Igyekeztünk olyan mutatókat alkalmazni, melyek lehetővé teszik a különböző profilú és méretű vállalkozások összemérhetőségét.

Regisztráció a REGISZTRÁCIÓS ŰRLAP beküldésével vagy emailban az evvallalkozasa@szechenyicsalad.hu email címen. Jelentkezést követően küldjük a pályázati űrlapot. Pályázat, díj fizetése, szerződéskötés, dokumentáció beadása, befogadás lezárása:
2021. Szeptember 10.

Pályázók értékelésének, minősítésének ideje: 2021. Szeptember 10-17.
Pályázók tájékoztatása az eredményről: 2021. Szeptember 17.
Díjátadás időpontja: 2021. Szeptember 21. Kedd, 11:00 óra
Díjátadás helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem

Köszönjük megtisztelő érdeklődésüket. Várjuk jelentkezésüket, sikeres részvételt kívánunk!

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram