Széchenyi család logo

Konferencia az Óbudai Egyetemen „Új utak és hidak a vállalkozásban„

2018-11-27

A Lánchíd átadásának 149. évfordulója alkalmából a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezésére az Óbudai Egyetemmel közös szervezésben „Új utak és hidak a vállalkozásban„  című rendezvényen számos szervezet innovatív, kreatív eredményeiről hallgathattak inspiráló előadásokat a résztvevők. A november 20-án, az Egyetemen megtartott rendezvényen az előadást tartó piaci szereplők az innovációt, fejlesztést és kutatási irányokat hangsúlyozták, melyekkel a jövő mérnökeit lehet együttműködésre ösztönözni, illetve segíteni a szakmai kapcsolati hálók létrehozását.

alagutbol kitekintve

Az „Új utak és hidak a vállalkozásban című eseményt november 20-án rendezte meg Egyetemünk a Gróf Széchenyi Család Alapítvánnyal közösen. A rendezvényen kilenc előadáson keresztül ismerhettek meg új szemléletmódot tükröző, innovatív eredményeket az érdeklődők. Az előadások elsősorban az egyetemista hallgatókat kívánták megszólítani, azzal a céllal, hogy a már kész tervekkel, ötletekkel rendelkező fiatalokat még motiváltabbá tegyék a szakma sikeres piaci részvevői által. Fontos célkitűzése volt a rendezvény szervezőinek, hogy a kevésbé ösztönzött, útjukat kereső hallgatók és vállalkozók számára példaképeket állítsanak az előadó szervezetek sikeres szakmai életútja, innovatív vállalkozásainak bemutatásán keresztül. 

A nevezetes évforduló jelképezi az előadás mottóját: az új elgondolások, ötletek hídként szolgálnak a szakmai életpályájuk előtt álló képzett fiatalság és a társadalom által már elismert, jelentős eredményeket elért vállalkozói generáció között. A meghívottak között előadással készültek az idei „ Év Széchenyi Vállalkozása 2018” díjazottai is, akik kiemelkedő teljesítményt tudhatnak már maguk mögött a különböző piaci ágazatokban.

A találkozó remek lehetőséget biztosított a jelenlévők számára, hogy megbeszélhessék tapasztalataikat, felmerülő kérdéseiket, megismerjenek újszerű megoldásokat és építsék kapcsolatrendszereiket.

A rendezvényen résztvevőket Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke köszöntötte. Kiemelte, hogy a találkozón szeretnék megszólítani azokat az érdeklődő egyetemista, főiskolás hallgatókat, akik ötleteikkel, terveikkel sikeres vállalkozás esetén nemzetünk hírnevét, gazdaságát erősíthetik. Ez a vezérelv fémjelzi Gróf Széchenyi István munkásságát is, melyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány hivatott továbbörökíteni.

Az Óbudai Egyetem rektora, Prof. Dr. Réger Mihály köszöntőjében hangsúlyozta, hogy fontos magunkat megmérettetni és az ötleteinket kivirágoztatni, ami nagy élmény minden hallgató, minden vállalkozó számára.  Fontos, hogy egymást kölcsönösen támogatva sikereket tudjunk elérni. Nagy öröm, hogy ennek a „hídnak” a megépítésében az Óbudai Egyetem is közreműködhet – tette hozzá.

Dr. Gáti József általános rektorhelyettes bemutatta az Óbudai Egyetem innovációs tevékenységét, a számos mérnöki, műszaki és informatikai kihívást jelentő versenyt, amelyen kiemelkedően szerepelnek hallgatóink, illetve melyeket Egyetemünk szervez.

A rektorhelyettes előadását követően Major László ny. főiskolai docens bemutatta Egyetemünk szakembereinek fejlesztését, az Ariadne vakvezető rendszert, annak működését, egyediségét és előnyeit.

Bánki Kar hallgatója, Schlotter Gergő előadásában bemutatta saját fejlesztésű házi sörfőző automatájának, a BREWIE kalandos útját az első ötlettől a különböző sikeres startup versenyeken keresztül, a gyártásfejlesztésen át a jelenlegi jól működő terjesztésig.

A konferencián megismerhettük egy induló vállalkozás nehézségeit, ötleteket kaphattunk a „know-how” szerzésről és a kihívások leküzdésének néhány módozatáról.

Az előadások sorában az „Év Széchenyi Vállalkozása 2017” fődíjának nyertese, a Globserver Stratégia- és Védelemkutatás Fejlesztő Kft. is ismertette tevékenységét, valamint innovatív egyedi fejlesztésű és gyártású termékeit, majd a Sárvári Gyógyfürdő Kft. mint az „Év Széchenyi Vállalkozása 2018” fődíjának nyertese mutatta be vállalkozásuk fejlődését, az egyes lépések nehézségeit és sikereiket.

A résztvevők meghallgathatták a 3B System Kft., az „Év Széchenyi Vállalkozása 2017 termelékenységi díj – 2018 innováció díj” tulajdonosának érdekes előadását az egyedi döntéshozatali mechanizmus beazonosításáról, tipizálásáról. Ezt követően a MÁRKA Üdítőgyártó Kft, az „Év Széchenyi Vállalkozása 2017 termelékenységi díj – 2018 innováció díj” nyertese nyújtott betekintést a vállalkozás által bejárt új utakba, eredményeikbe és terveikbe.

A program folytatásaként a H13 Józsefvárosi Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ adott számot Józsefvárosban végzett tevékenységeiről, valamint az inkubátorházak fontosságáról. Majd Balázs Miklós, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. vagyonkezelési igazgatója ismertette a társaság céljait és a velük való együttműködési lehetőségeket, valamint praktikus ötleteket adott meglévő és jövendőbeli vállalkozásoknak.

Az előadássorozat után a résztvevők között interaktív kommunikáció alakult ki, ahol közvetlenül fordulhattak kérdésekkel és hozzászólásokkal az előadók felé, akik elért sikereik és megélt, de sikeresen leküzdött kudarcaikon keresztül hasznos tapasztalattal és hasznos tanácsokkal szolgálhattak.

A konferencián készült képek albuma, FACEBOOK oldalunkon megtekintehtő.

Az előadások power point anyagait hamarosan közzétesszük. 

A cikk forrása az Óbudai Egyetem tudosítása a KOnferenciáról honlapjukon.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram