Széchenyi család logo

Együttműködés kazah barátainkkal

2021-05-24

| | | | |

Alapítványunk a “Széchenyi 230” év keretében meghívást kapott szakmai beszélgetésre Abdrasov Zsanibek Kazah Nagykövet Úrtól. A Kazah Köztársaság Magyarországi Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövetével és dr.Bencze István, az Eurázsiai Összefogásért Alapítvány elnökével és a Kökpár Világszövetség alelnökével találkoztunk.

Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke közös programok indításáról egyeztetett és Szőcs Géza, a miniszterelnök kulturális főtanácsadója tiszteletére ajánlja fel az idei rendezvénysorozatot, mely az ő elképzeléseit folytatja.

A rendezvény célja, hogy a köbörét és az ősi lovas csapat-játékokat minél többen megismerjék. Hála Istennek Magyarországon nagy az érdeklődés múltunk és az ősi, hagyományőrző lovas játékok iránt. Nagy hangsúlyt fektetünk rendezvényünkön az utánpótlás bemutatkozására, hiszen a hagyományőrző lovas sportok gyermekeink számára nemcsak a testi, hanem a lelki és szellemi fejlődést is biztosítják. Fontos lenne, hogy az iskolai lovas oktatás, lovaglás elérhetővé váljon gyermekeink számára.

Abdrasov Zsanibek a Kazah Köztársaság Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete és Széchenyi Tímea a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke és Dr. Bencze István, az Eurázsiai Összefogásért Alapítvány elnöke és a Kökpár Világszövetség alelnöke

Hagyományt teremtünk és népszerűsítünk, hogy a ló, a lósport az egészség, a játék az életünk része legyen. Közös küldetésünk az agrárium fontosságára felhívni az egész világ figyelmét, erősíteni a nemzetközi lehetőségeket. Ennek fényében szervezünk közös programokat.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány köszönetét fejezi ki kazah barátainak.

Gróf Széchenyi Család Alapítvány
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram