Széchenyi család logo

Czabányi Attila

2020-09-22

|

Czabányi AttilaCzabányi Attila Sárospatakon élő   33 éves ” vers- és dalbirtokos” , szabadúszó művész.

A miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban, majd az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusán tanult. Már diákkorában is szívesen, és sokat szerepelt rendezvényeken és versenyeken: verset, prózát mondott, énekelt, gitározott. Ezt az iskolái befejezése után sem hagyta abba, jelenleg is folytatja. Szeret másokkal együtt, közösen dolgozni; közösségben és közösségért tevékenykedik.

Több mint 10 éve foglalkozik fiatalokkal: irodalmi nevelést és személyiségfejlesztést folytat a zene eszközeivel. Gitároktatást végez. Tanítványainak száma egyre több, a gyerekek szívesen tanulnak tőle. Legfontosabbnak tartja, hogy a tanulói megtalálják önmagukat a zene segítségével, de eközben tehetségnevelést is folytat; célja a jövő művészetet szerető nemzedékeinek nevelése, a fiatalokkal való foglalkozás. Egyénileg és tanítványaival együtt is rengeteg szereplést vállal. Jól működő kis közösségével különféle rendezvényeken népszerűsíti a magyar költészetet, zenét, kultúrát. Évente több száz fellépésük van már; elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén- valamint Hajdú –Bihar megyében, de Szlovákiában és Lengyelországban is jártak.

Az önálló műsorok mellett szívesen vesz/vesznek részt bármely intézményi rendezvényen. A művészet iránti alázattal közvetíti a neves szerzők műveit, de vannak saját szerzeményei is. Tevékenységével generációkat köt össze; a tanítványait és a közönségét tekintve egyaránt.

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram