Széchenyi család logo

A Camera di Commercio Italiana per l’Ungheria (Magyarországi  Olasz Kereskedelmi Kamara) és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány együttműködése

2020-11-24

|

A Camera di Commercio Italiana per l’Ungheria (Magyarországi  Olasz Kereskedelmi Kamara) és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány együttműködési megállapodást kötött, melynek célja a magyar-olasz kapcsolatok fejlesztése kuturális, szociális és gazdasági szempontból.

  

Elsődlegesen megállapodtak abban, hogy kölcsönösen tájékoztatják egymást az érdeklődésükre számot tartó információkról, ezen belül beruházási lehetőségekről, szociális, kulturális és gazdaságsegítő támogatásokról és a jogszabályi változásokról.

Elkötelezettek közös rendezvények, szakmai fórumok szervezésében fejlesztési tevékenységük élénkítése, egymás országának és gazdaságának jobb megismerése érdekében. Kölcsönös részvételi és megjelenési lehetőséget biztosítanak az általuk szervezett rendezvényeken és online felületeiken.

[sp_wpcarousel id="4146"]

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara egy 1992-ben Budapesten alapított, 1998 szeptembere óta az olasz kormány hivatalos elismerésével működő privát szövetség, amely mintegy 200 tagvállalatból álló olasz-magyar vállalkozói közösség találkozási helyeként szolgál, elősegítve annak integrációját és fejlődését.  

A Kamara fő célja a közös problémák meghatározása és a közös érdekek képviselete a két ország illetékes hatóságainál és intézményeinél. Közreműködése a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok, főképpen az Olaszország és Magyarország közötti kommunikációs infrastruktúra fejlesztésére, valamint a kis- és középvállalatok támogatására irányul. Meggyőződésünk, hogy az olasz gazdaságot jellemző kis- és középvállalkozások fontossága központi szerephez jut a magyar gazdaságban is. Ehhez a folyamathoz szeretnénk hozzájárulni, olyan olasz vállalkozások működési lehetőségeinek elősegítésével, melyek szeretnének nemzetközivé válni és ehhez a törekvésükhöz Magyarországot tartják ideális partnernek. Ugyanakkor a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, az olasz kamarai rendszer tagjaként, az olasz piacra való nyitás lehetőségét teremti meg a magyar vállalkozók számára. Tagvállalataink számára hozzáférhetőek a világ 55 országában összesen 81 külföldi olasz kereskedelmi kamara (Assocamerestero) információi és szolgáltatásai. 

A Kamara elő kívánja segíteni a tapasztalatok és üzleti lehetőségek cseréjét, illetve egyesítését, amire kivételesen jó alkalmat szolgáltatnak a társasági rendezvények. Az aktuális és széles körű információk nyújtását pedig a negyedévente megjelenő magazin, az „Il Ponte”, a havonta publikált „Qui Budapest” információs körleveleink, valamint honlapunk és Facebook oldalunk biztosítja. 

A Kamara, a tagvállalatai által kínált tanácsadásnak köszönhetően, széleskörű szolgáltatások rendszerét alakította ki mindazon magyar vállalatok számára, amelyek Olaszországban szeretnének működni, s valamennyi olasz vállalkozás számára, amelyek gazdasági és kereskedelmi tevékenységet szeretnének indítani Magyarországon. A Kamara az önfinanszírozás elvén alapul, az alapszolgáltatások minden érdeklődő számára rendelkezésre állnak, ugyanakkor bizonyos speciális jellegűek, csak a Kamara tagjai számára hozzáférhetőek.

Tarkó Ica
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram