Széchenyi család logo

Az olasz-magyar agrárgazdasági kapcsolatokról az Óvártejnél

2021-02-13

| | | | |

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány a "Széchenyi 230 év" keretében az Olasz és magyar agrárgazdasági kapcsolatokról egyeztetett Mosonmagyaróváron, Dr. Nagy István agrárminiszter úrral. Gróf Széchényi Pál 1875-ben a politikai színtérre is kilépett, Somogy megye marcali kerülete képviselőjének választotta. Ma Dr. Nagy István miniszter úr látja el azokat a feladatokat, amiket elődje korábban.

Komoly együttműködési lehetőségekről, a nemzetközi kapcsolatok erősítéséről tartott értekezletet Mosonmagyaróváron az Óvártej Zrt.-nél Dr. Nagy István, agrárminiszter; Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Budapest és Pest megye vezetője; Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke; Stefania Speziani, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara főtitkára és Carlo Volpe, az Óvártej Zrt. ügyvezető igazgatója.

  • Nagyon fontos, hogy 2021-ben még kiemeltebben foglalkozzunk az agráriummal. A Gróf Széchenyi Család Alapítvány ugyanis a legnagyobb magyar, Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából emlékévet hirdetett 2021-re. Számos szervezet csatlakozott hozzánk, és azt szeretnénk, hogy egy nemzeti összefogás valósuljon meg, és mindenki ünnepelje a maga módján és lehetősége szerint Gróf Széchenyi Istvánt. A Széchenyi-év kulturális eseményei közül az egyik legkiemelkedőbb az, hogy az idén is (immár harmadik alkalommal) útjára indítjuk az egész Kárpát-medencei ifjúságot mozgósító Stádium-díjat.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány küldetése többek között a nemzetközi kapcsolatok hatékony ápolása, az agrárterületek, gasztronómia, kereskedelem, gazdaság megismertetése. Gróf Széchenyi Pál, földművelési-, ipari- és kereskedelmi miniszter (Gróf Széchenyi István kisebbik bátyjának fia hagyatéka, öröksége, ami a mai Széchenyiek vezetője.

Videón, ahogy készül a mozzarella

  • Szeretnénk a hagyományunkkal építeni, gazdagítani a magyar nemzetet, ahogy azt elődeink tették. Az ifjúság széles körben való megismertetése a gasztronómiával, az agráriummal, annak szakképzésével. Azért is szeretnénk az agráriummal szoros kapcsolatban lenni, hogy a fiatalok ismerjék meg, hogy az ételeink alapanyagai honnan származnak, hogyan készülnek. A közös együttműködés révén sikerül is ezeket a célokat megvalósítani. Tervezzük, hogy ebben az évben megjelenjünk erőteljesen az oktatásban is. Együttműködő partnerünk még a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara is, már nagyon jól össze tudtunk dolgozni, és a jövőben is vannak közös terveink. Azok a területek, amelyeken együtt fogunk működni, a kultúra, a kereskedelem, a mezőgazdaság ágazatait érintik - részletezte.
Gróf Széchenyi Család Alapítvány
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram