Széchenyi család logo

Adományozás

Adományozás

gyujtes informacio

A gyűjtés hátterét a képre kattinva az alábbi videóból ismerheti meg:

Névtelen

 

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány 2018 évben első alkalommal, adománygyűjtési évet indított el.
 A támogatás a Budai Gyermekkórház Gyermek Epilepszia – Neurológiai Központ javára lesz felhasználva, melynek vezetője dr. Altmann Anna főorvosnő.
A társadalmilag kevésbé látótérbe helyezett egészségügyi szakterület felé kevés figyelem összpontosul. Ezért választotta az alapítvány a Budai Gyermekkórház Epilepszia Szakambulancia részlegét.
gyermekneurologia
A gyűjtést többféle vizsgálati eszköz és a mindennapi betegellátás nélkülözhetetlen gyógyászati anyagainak megvásárlására kezdeményezzük, mint például a Video felvevő és leletező monitoring készülék. Ez a gép 24 órán keresztül figyeli az agy tevékenységét és pontos adattal szolgál az agy egynapi állapotáról. Jelenleg ebből a készülékből mindössze egy darab áll rendelkezésre, amely elavult. Egy beérkező eset megvizsgálására a legoptimálisabb az lenne, ha azonnal, helyben mérhetők lennének ezek az adatok, hogy tájékozódni lehessen, milyen irányba vizsgáljuk tovább, ha szükséges a gyermeket. A készülék otthoni felhelyezésére pedig 2-3 hónapos várólista van – amely a fent leírtak miatt szintén nem optimális.
girl 504315 1920 1024x680Az Epilepszia Központban 2017-ben kilencezer gyermeket láttak el, melynek jelentős része epilepsziás volt. A megvizsgált kilencezer gyermeknél ezerből EEG vizsgálatot is készítettek. Magyarországon a gyermekek mintegy 1%-a epilepsziás. A csecsemőkori diagnosztizált epilepszia jóval nagyobb arányszámú. Számukra elengedhetetlen az „EEG-Videomonitoring” gép alkalmazása, hogy a pontos kezelés azonnal megállapítható legyen.
Ahhoz, hogy a gyermekek ellátásánál naprakész, pontos diagnózishoz juthasson az orvos, az osztálynak létszükséglet a korszerű és jó minőségű vizsgálati eszközök megléte. Az adománygyűjtés 2018. december 14-n indul és egy éven keresztül van lehetőség a támogatások elküldésére a Gróf Széchenyi Család Alapítvány bankszámlájára.

A támogatás első napját egy sajtótájékoztatóval nyitottuk meg a Vörösmarty-téri Karácsonyi Vásár helyszínén.

A sajtómegnyitót Bán Teodóra a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgató asszonya beszédével és személyes jelenlétével támogatta, majd megismerhettük a Szakambulancia tevékyenységi területeit és szakmai törekvéseit.
Az adománygyűjtés kiemelkedő támogatója Mónus József harci íjász és távlövő hatszoros világbajnok, huszonötszörös világrekorder és 189 aranyérem címvédője. A felajánlott íj Jótékonysági Aukció keretében kerül majd értékesítésre.

Várunk további felajánlásokat és számítunk partnereink nagylelkű adományaira !

Ez úton mondunk köszönetet a  Pannoniay FilmStudio Hungary  vezetőjének : Pannoniay Boglárka Erzsébetnek, az ügy támogatójának, a Szakambulanciát bemutató kedves videóért !

P logo honlapra 3

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram