Széchenyi család logo

Széchenyi Szabadakadémia: Nemzeti hangszerünk, a tárogató

2024-09-24

| | |

Tisztelt Érdeklődők!

Kedves Barátaink!

Örömmel hívjuk a Széchenyi Szabadakadémia következő előadására, melynek időpontja: 2024 év szeptember 26 napja, 17:00-18:30 óra.

Helyszín: az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara 1081 Budapest, Népszínház utca 8. - személyesen, valamint online, (a közvetítés linkjét a regisztráció után tudjuk megküldeni).

J200 terem (javasoljuk a körút felőli főbejáratot használni)

Előadó:

Dr. Legeza László, fotográfus, a Nemzeti hangszerünk, a tárogató c. könyv társszerzője

és

Erdő Zoltán tárogatóművész, Erdélyi Magyar Örökség Díjjal kitüntetett tárogatóművész, a Nemzeti Tárogatóintézet Alapítvány kuratóriumának elnöke

Előadásának címe: Nemzeti hangszerünk, a tárogató

Előzetes gondolatébresztő sorok az előadótól.

A tárogató hangszerünk értékét nem az adja, hogy néhány száz vagy több ezer éves múltja van, hanem sokkal inkább az, hogy a magyar függetlenségi harcok szimbólumaként nemzeti hangszerünkké és hungarikummá válhatott. A tárogató történetének áttekintése – Legeza László vetített képes előadása – rámutat arra, hogy a perzsa eredetű hangszer hogyan lett a magyar nemzeti kultúra részévé. Erdő Zoltán tárogatóművész megszólaltatja e kiváló hangszert.

Részvételi szándékát kérjük a képre kattintva, vagy az alábbi linken található űrlap kitöltésével és beküldésével jelezze felénk, köszönjük !

A fenti képre vagy a szóra kattintva: REGISZTRÁCIÓ nyílik meg az űrlap, amelyen el tudja küldeni jelentkezését. Köszönjük !

Amennyiben érdeklődik programjaink iránt és megoszthatja velünk elérhetőségét, a későbbiekben értesítést küldünk programjainkról.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az előadásra !

Az esemény terveink szerint online is elérhető lesz a linket regisztrációt követően tudjuk megküldeni.

Üdvözlettel:

az Óbudai Egyetem és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány

Admin
SZerző
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram