Tevékenységek

Felismerve és elismerve Széchenyi István szellemi hagyatékát és a Széchenyi névnek a Magyar Nemzet történelmében és egyetemes kultúrájában betöltött szerepét, a Nemzeti Kulturális Örökség megőrzésének és megismertetésének keretében minden tőlük telhetőt meg kívánunk tenni az ezen körbe tartozó még meglévő építészeti és tárgyi emlékek felkutatása, megóvása és megőrzése  érdekében.

A feladat nagyságát felismerve Együttműködési Megállapodást írtunk alá Magyarország Kormányával, biztosítva ezzel a keretet,melyben az Alapítvány tevékenységeit kibontakoztathatja. Tervezzük  több területen munkánk kiterjesztését, felismerve és szem előtt tartva korunk aktuális problémáit, melyekre erőnkhöz mérten válaszolni kívánunk. Erősítjük az alapításkor megfogalmazott célterületek terén végzett tevékenységeinket : kultúra, tudomány, örökségvédelem, sport  és nyitottak vagyunk  az ifjúságnevelés valamint a szociális területeken való segítségnyújtás kibontakoztatására, különösen fókuszálva a magyar családok megerősítésére.

Nyitottak vagyunk új partnerségekre és együttműködésekre.

 

Az alábbi területeken tervezzük aktív részvételünket a 2016-os évben:

Gazdaság élénkítésének támogatása: Év Széchenyi Vállalkozása Díj

 A díjat hagyományteremtő szándékkal indította az Alapítvány, így a 2015. év után minden évben egy alkalommal kiírásra kerül. Olyan örök értékekre szeretnénk ráirányítani a gazdaság szereplőinek figyelmét, mint a becsület, méltóság, szorgalom és tenni akarás a nemzetért. Fontosnak tartjuk az ebben a szellemiségben működő vállalkozások mellé támogatóként odaállni. A beérkezett pályázatokat független, szakmai zsűri értékeli és ítéli oda.

A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményének három területe kerül vizsgálat alá: hatékony termelékenység, társadalmi felelősségvállalás és az újítási készség. A vállalatok tevékenységében ez a három területe külön-külön is értékelésre kerül. Az egyes területek első helyezettjei díszoklevelet kapnak.

Az Év Széchenyi Vállalkozása Díjat az a vállalkozás/cég érdemli ki, amely a megnevezett három területen összességében a legjobb teljesítményt nyújtotta. Azt szeretnénk elérni, hogy a díj évről évre rangosabbá váljon, és széles körű szakmai elismerést biztosítson a kitüntetettek számára. A 2016-os évben a pályázati kiírás dokumentumai várhatóan április hónapban jelennek meg. Előzetes regisztráció lehetséges az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címeken.