FELHÍVÁS

Stádium-díj elnyerésére

 

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap a múlt évben a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diákságának a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében megalapította a Stádium-díjat. A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

A díj adományozására a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diáksága tehet javaslatot oly módon, hogy minden év január 1-től a márciusi ifjak emlékét felidéző Nemzeti Ünnepünkig (március 15-ig) a díjazottakra az illetékes diákönkormányzatnál, vagy az iskola vezetőségénél írásban jelölteket állíthat. Az iskolák az írásbeli jelöléseket legkésőbb március 25-ig megküldhetik a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumának.

 Kérjük tehát a középiskolák tanulóit, hogy arra a személyre, akiről úgy gondolják, hogy akár közéleti, akár tudományos, vagy a művészeti munkássága Széchenyi István szelleméhez méltó, s megítélésük alapján a Stádium-díjra érdemes lehet, tegyenek írásbeli javaslatot.

 Jelöltté csak az válhat, akire az összesítések alapján legalább 100 diák írásbeli javaslatot tett.

Az érvényes jelöltek listáját – a beérkezett jelölések alapján – a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriuma az Alapítvány honlapján és facebookos oldalán legkésőbb április 1-én kategóriánként közzéteszi. Ezt követően a diákságnak lehetősége van a jelölteket bemutatni és népszerűsíteni, melyhez a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap konferenciák és interaktív játékok szervezésével, publikációk közlésével és más hasonló módon segítséget ad.

A díjról a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diáksága szavaz minden év szeptember 21-én (Széchenyi István születésnapján), oly módon hogy a közjegyző által is ellenőrizhető elektronikus program az Alapítvány honlapján az erre a célra kialakított oldalon a szavazás napján megjelenik, s a diákok az iskoláknak megküldött regisztrációs technika segítségével - nevük titokban tarthatóságával - szavazatukat az Alapítvány honlapján a három kategóriában leadhatják.

Kérjük az iskolákat, hogy a Stádium-díjjal kapcsolatos programok minél szélesebb körű megvalósulása érdekében jelöljenek ki egy kapcsolattartót, aki az Alapítvány Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levelezési címén jelzi az iskola részvételi szándékát.

 

 

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány                     Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap

 


 

Információ adományozáshoz

gyujtes informacio

Hogyan lehetünk családanyák és sikeres vállalkozók egyszerre

A H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központtal közösen Alapítványunk a Nők, családok, mindennapok a vállalkozásban címmel rendezett konferenciát 2018. november 30.-án pénteken. 

Bővebben...

Meghívó Sajtótájékoztatóra

2018 dec 12

Konferencia az Óbudai Egyetemen „Új utak és hidak a vállalkozásban„

A Lánchíd átadásának 149. évfordulója alkalmából a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezésére az Óbudai Egyetemmel közös szervezésben „Új utak és hidak a vállalkozásban„  című rendezvényen számos szervezet innovatív, kreatív eredményeiről hallgathattak inspiráló előadásokat a résztvevők. A november 20-án, az Egyetemen megtartott rendezvényen az előadást tartó piaci szereplők az innovációt, fejlesztést és kutatási irányokat hangsúlyozták, melyekkel a jövő mérnökeit lehet együttműködésre ösztönözni, illetve segíteni a szakmai kapcsolati hálók létrehozását.

alagutbol kitekintve

Az „Új utak és hidak a vállalkozásban című eseményt november 20-án rendezte meg Egyetemünk a Gróf Széchenyi Család Alapítvánnyal közösen. A rendezvényen kilenc előadáson keresztül ismerhettek meg új szemléletmódot tükröző, innovatív eredményeket az érdeklődők. Az előadások elsősorban az egyetemista hallgatókat kívánták megszólítani, azzal a céllal, hogy a már kész tervekkel, ötletekkel rendelkező fiatalokat még motiváltabbá tegyék a szakma sikeres piaci részvevői által. Fontos célkitűzése volt a rendezvény szervezőinek, hogy a kevésbé ösztönzött, útjukat kereső hallgatók és vállalkozók számára példaképeket állítsanak az előadó szervezetek sikeres szakmai életútja, innovatív vállalkozásainak bemutatásán keresztül. 

Bővebben...