.


Széchenyi Szabad Akadémia

3 minta Ismereteink tudományos eszközeivel szeretnénk képet kapni arról a korról, melyben a Széchenyiek éltek, felidézve azokat az eszméket, melyeket a családtagok és kortársaik képviseltek. 

Stádium-Díj

szechenyi emlekev       A Kárpát-medence területén működő magyar középiskolák diáksága tesz a díjra javaslatot. Fővédnökeink: Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter Úr,  valamint gróf Széchenyi Géza. 

Az Év Széchenyi Vállalkozása

szabadakademia Hamarosan ezen a felületen is meghirdetjük Az Év Széchenyi Vállakozása 2019 Díj pályázatunkat. Kezdeményezésünk fővédnöke: Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes Úr.

TÖRTÉNELMI MAGYAR CSALÁDOK EMLÉKNAPJA

2018 JÚNIUS 2.

Nemzetünk és hazánk kulturális örökségének megőrzésében és megismertetésében a Gróf Széchenyi Család Alapítvány évek óta programok és rendezvények sorával igyekszik részt vállalni. Tevékenységeink által szeretnénk hidat építeni a múlt és a jelen, valamint társadalmunk tagjai, és a gazdaság, kultúra, oktatás, sport területén munkálkodó intézmények, szervezetek között.

Az általuk napjainkban képviselt eszmei és valós értékteremtés nem jöhetett volna létre az évszázadokkal előttük élő, nemzetükért nemes és kiemelkedő áldozatot vállaló személyek, családok nélkül. Ezért Alapítványunk a „Polgári Hermina” Alapítvánnyal együttműködve - hazánk történelmének példamutató formálásában szerepet vállaló családok ma élő leszármazottaival összefogva - kezdeményezni szeretné, hogy minden évben Június 02-a legyen a  Történelmi Magyar Családok Emléknapja.

Célkitűzésünk megvalósítása érdekében 2018. Június 02-án délelőtt a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében kerekasztal-beszélgetést tartunk, majd este a Vajdahunyad vára kápolnájában ökumenikus hálaadó istentisztelettel zárjuk programunkat.

Kifejezve reményünket, mely hazánk, és népünk felemelkedéséért végzett fáradozásunk jövőbeni eredményeiből merít erőt, minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy képessé váljunk az elkötelezett és őszinte összefogással felismert történelmi lehetőség megragadására.