.


Széchenyi Szabad Akadémia

3 minta Ismereteink tudományos eszközeivel szeretnénk képet kapni arról a korról, melyben a Széchenyiek éltek, felidézve azokat az eszméket, melyeket a családtagok és kortársaik képviseltek. 

Stádium-Díj

szechenyi emlekev       A Kárpát-medence területén működő magyar középiskolák diáksága tesz a díjra javaslatot. Fővédnökeink: Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter Úr,  valamint gróf Széchenyi Géza. 

Az Év Széchenyi Vállalkozása

szabadakademia Hamarosan ezen a felületen is meghirdetjük Az Év Széchenyi Vállakozása 2019 Díj pályázatunkat. Kezdeményezésünk fővédnöke: Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes Úr.

Útjára indult a Stádium-Díj 2020 pályázat

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap közös sajtótájékoztató keretében indította útjára a  Stádium-Díj 2020 pályázatot. 

fejlec 1

Közös sajtótájékoztatón 2020.január 27-én a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben jelentettük be, hogy idén is meghirdetésre kerül a Kárpát-medencei magyar középiskolásokat megszólító Stádium-Díj. 

Tájékoztatást adtunk a tanintézmények regisztrációs és a diákság jelölt-állításának határidejéről, valamint bejelentésre került az is, hogy a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap a jövőben a magyar fiatalság nemzeti folyóirataként fog megjelenni.

kep1

A sajtótájékoztatón a Gróf Széchenyi Család Alapítvány képviseletében Széchenyi Tímea elnök, a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap részéről dr. Fazekas István főszerkesztő nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

A Stádium-díj felhívásával az alapítók 2400 magyarországi és 300 határon túli tanintézményt szólítanak meg évente (gimnázium, szakgimnázium, szakközépiskola, és szakiskola).

A megjelent tanintézmények vezetői és diákjai tavaly már hivatalos együttműködői voltak a Stádium-díjnak, s idén is készek a korábban vállalt feladatok végrehajtására.

A regisztrált iskolák diákjai saját jelöltjeiket a Stádium-táborban tudják bemutatni elsőként a többi tanintézmény megjelent diákjai számára.

A Stádium-díj felhívás a mai naptól elérhető FELHÍVÁS , és a REGISZTRÁCIÓ hozzáférhető az iskolák számára. 

A folymat pontos menetéről és a határidőkről a Gróf Széchenyi Család honlapján szechenyicsalad.hu és a stadiumdij.hu oldalon tájékozódhatnak majd az iskolák.

Főbb mérföldkövek az alábbiak lesznek:  

Regisztrációs határidő 2020 április 30.
Jelöltek leadási határideje:2020 május 30.
Jelöltek közzé tétele: 2020 június 10.
Jelöltek szavazás indítása: 2020 szeptember 21.
Szavazás lezárása 2020 október. 24. 24.00 óra
Eredmény nyilvánossá tétele : 2020. október 26.
Stádium díj átadásának időpontja: 2020 november 16.

A Stádium-díj fővédnökei: Prof. Dr. Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere és Gróf Széchenyi Géza, Gróf Széchenyi István dédunokája. A díj a magyar ifjúság nemzeti és keresztény értékrend melletti megerősítését hivatott szolgálni.

A Széchenyi István szellemi és erkölcsi hagyatékát szimbolizáló díj a társadalom legkiválóbbjai körében adományozható a tudomány, a közélet és a művészet kategóriájában. A díj évente egyszer kerül átadásra, melynek első ünnepélyes rendezvénye 2019. november 15-én a Stádium mű kiadásának évfordulóján volt.

A Stádium-díj igyekszik összefogni az összmagyarság diáktársadalmát, kiemelt célja az, hogy elősegítse a közös nemzetépítés melletti elköteleződést.

A jövőben a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap a Gróf Széchenyi Család Alapítvánnyal szorosan együttműködve fog megjelenni, elsődlegesen a magyar ifjúságot megszólítva, kiemelten kezelve a fiatalok problémáit és a tehetséggondozást.

Az eseményről a Pannon RTV készített összefoglalót az alábbi címmel : Stádium-díj a Kárpát-medencei ifjúságnak, amely a címre kattintva elérhető.