.


Széchenyi Szabad Akadémia

3 minta Ismereteink tudományos eszközeivel szeretnénk képet kapni arról a korról, melyben a Széchenyiek éltek, felidézve azokat az eszméket, melyeket a családtagok és kortársaik képviseltek. 

Stádium-Díj

szechenyi emlekev       A Kárpát-medence területén működő magyar középiskolák diáksága tesz a díjra javaslatot. Fővédnökeink: Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter Úr,  valamint gróf Széchenyi Géza. 

Az Év Széchenyi Vállalkozása

szabadakademia Hamarosan ezen a felületen is meghirdetjük Az Év Széchenyi Vállakozása 2019 Díj pályázatunkat. Kezdeményezésünk fővédnöke: Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes Úr.

Elindult a szavazás - STÁDIUM DÍJ 2019

Várjuk a jelöltekre érkező szavazatokat ! 

A fiatalok által javasolt személyekről részleteket itt lehet megtudni : JELÖLTEK 

Szavazni a képre vagy a SZAVAZOK szóra kattintva lehet. 

kep szavazashoz

   A díjjal kapcsolatos minden információ a https://www.stadiumdij.hu oldalon megtalálható. 
 
 
A Stádium-díj a magukat magyarnak valló középiskolásoké. A díjazottakra ők tehettek javaslatokat, s a díj sorsáról is ők döntenek.

A Stádium-díj fővédnökei :
- társadalmi: Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr,
- a család részéről: gróf Széchenyi Géza, gróf Széchenyi István dédunokája.
 
A Stádium-díj a legnagyobb magyar szellemi, kulturális és társadalmi felelősségvállalását hivatott tovább örökíteni.
 
A Stádium-díj 2018-as megalapításával a nemzeti és keresztény értékrend melletti elköteleződést, megerősítést kívánjuk hangsúlyozni a középiskolás magyar diákok mindennapjaiban, gondolkodásukban. Szeretnének hozzájárulni ahhoz is, hogy a fiatalok érezzék véleményük fontosságát, és hiteles, felelősségteljes felnőttekké váljanak.
Alalpítók a Gróf Széchenyi Család Alalpítvány és a Stádium Társadalmi és Kultúrális Hírlap. 
 
 A Széchenyi István szellemi, erkölcsi és keresztény értékrendjét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján a társadalmi élet legkiválóbbjai számára három kategóriában adományozható, a tudomány, a kultúra és a közélet területén.

A Stádium-díj felhívás eddig eljuttatott dokumentumai 2400 magyarországi és 300 határon túli oktatási tanintézmény (gimnázium, szakgimnázium, szakközépiskola és szakiskola) számára vált elérhetővé. A Stádium-díj a nemzet szintjén összefogja az összmagyarság diáktársadalmát, amely megerősíti a határon túli magyar ajkú iskolákkal való kapcsolatépítést és a közös nemzetépítés melletti elköteleződést.

A Stádium-díj csatlakozási határideje 2019. április 15.
 
A jelöltek listáját a Stádium-díj szabályzata alapján 2019. szeptember 21-én tesszük közzé a hivatalos oldalakon (www.stadiumdij.hu;www.szechenyicsalad.hu).
 
A jelöltekre szavazni : 2019. október 05-ig lehet. 
 
A nyertesek listáját 2019. október 15-én tesszük közzé. 
 
A díjak átadása : 2019. november 15.
 
stadiumdij rev 2x